Strah od zaraze
21

Sarajevo: Zbog začapljene kanalizacije stanarima iz cijevi izlaze pacovi, ViK-u se ne žuri s popravkom

A. Ku.
Fotografija je ilustrativnog karaktera (Foto: Klix.ba)
Fotografija je ilustrativnog karaktera (Foto: Klix.ba)
Stanovnici ulice Alipašina 53 u sarajevskom naselju Ciglane zbog začepljenih kanalizacionih cijevi i neadekvatne reakcije nadležnih strahuju za svoje zdravlje.

Stanovnici ove ulice su se obratili redakciji portala Klix.ba nakon što je došlo do toga su im pacovi počeli izlaziti iz cijevi.

Naime, nakon što su stanovnici primijetili da je začepljena kanalizaciona cijev pozvali su Sarajevostan.

"S obzirom na to da smo odgovorni građani odmah smo otvorili nalog u Sarajevostanu koji je naš upravitelj. Kada su nakon više dana od prijave izašli na teren konstantovali su da je to nadležnost Vodovoda i kanalizacije (ViK). ViK smo čekali više od dvije sedmice, jer je problem na većoj dubini i potrebno je ozbiljno kopanje kako bi se problem otklonio", kazali su nam stanari.

Nažalost, kako ističu, problem nije otklonjen, a sve je kuluminiralo kada su u ponedjeljak navečer jednom od stanara pacovi izašli iz kanalizacionih cijevi.

"Sada je cijeli ulaz u riziku od raznih zaraza koje se mogu proširiti centrom našeg grada. Ovo je ozbiljan propust i Sarajevostana i ViK-a", navode.

Povodom ovog problema smo se obratili iz ViK-u iz kojeg su nam kratko kazali da će u skladu sa raspoloživim ekipama i mehanizacijom kvar biti saniran do kraja sedmice.

To znači da će agonija stanovnika trajati do kraja sedmice, a u opasnosti su i ostali stanovnici Sarajeva, jer su pacovi iz kanalizacije glavni prenosioci zaraznih bolesti.