Alternativni pravci
0

Sarajevska policija preusmjerava saobraćaj prema HNK jer je većina puteva devastirana

S. Š.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Zbog prirodne katastrofe koja je zadesila južni dio Bosne i Hercegovine putevi su blokirani, zbog čega se koriste alternativni pravci.
Ovim povodom se oglasio ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica koji naglašava da su službenici Uprave policije, policijski komesari Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Hercegovačko-neretvanskog kantona u stalnom kontaktu povodom teške situacije izazvane obilnim padavinama u posljednja 24 sata koje su dovele do poplava, a nažalost i ljudskih žrtava.

U dogovoru sa Upravom policije MUP-a HNK-a, Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo vrši obustavu i preusmjeravanje saobraćaja iz pravca Kantona Sarajevo u pravcu Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Također, dodao je da je ponuđena i pomoć Sektora za policijsku podršku Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i oni će biti angažovani u skladu sa potrebama Uprave policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Jedan od puteva koji je potpuno uništen je onaj u pravcu Jablanica - Mostar gdje je u potpunosti nestala cesta kod Komadinovog vrela. Ono što je, pak, za sada najteža informacija je ta da je broj žrtava u poplavama kod Jablanice veći od deset.