Sigurnost u saobraćaju
106

Sastali se Nenad Nešić i Ramo Isak: Strožije kažnjavati nesavjesne vozače

A. Ku.
Foto: Ministarstvo sigurnosti BiH
Foto: Ministarstvo sigurnosti BiH
Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić se u Sarajevu sastao sa ministrom unutrašnjih poslova FBiH Ramom Isakom sa kojim je razgovarao o saradnji dva ministarstva i poboljšanju sigurnosti građana i njihove imovine.

U fokusu je, kako je saopćeno, bila sigurnost u saobraćaju, sankcionisanje nesavjesnih vozača koji višestruko krše saobraćajne propise te preventivne mjere koje mogu doprinijeti većoj sigurnosti i svih učesnika u saobraćaju.

Nešić je, izražavajući puno saosjećanje sa porodicama žrtava saobraćajnih nesreća koje su prouzrokovali nesavjesni vozači, podržao ideju za strožije kažnjavanje ovih djela i preventivno djelovanje policijskih i pravosudnih institucija.

Iako Ministarstvo sigurnosti nema direktnu nadležnost za ovu oblast, izrazio je spremnost dati doprinos u radu nadležnih ministarstava i policijskih agencija u cilju unaprijeđenja zakonskog okvira, donošenje preventivnih mjera i svih drugih oblika saradnje koji mogu poboljšati sigurnost učesnika u saobraćaju.

Također tokom sastanka razmijenjene su informacije o trenutnoj sigurnosnoj situaciji i ključnim izazovima u radu dva ministarstva.