Centralni skup
790

SBB u Tuzli: Lider Bošnjaka ne može biti kukavica

Klix.ba
Savez za bolju budućnost BiH održao je večeras centralni predizborni skup u Sportskoj dvorani Mejdan u Tuzli, kojem je prisustvovalo oko pet hiljada građana Tuzle i ostalih gradova najmnogoljudnijeg kantona FBiH.

Na centralnom skupu predstavljeni su kandidati za sve nivoe vlasti. Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, dočekan je višeminutnim gromoglasnim aplauzima i skandiranjima, navode iz te stranke.

On se osvrnuo i na debatnu emisiju na Federalnoj televiziji u koju su bili pozvani lideri stranaka.

"Osam godina Bakir Izetbegović izbjegava da dođe u debatnu emisiju sa mnom. I danas je ispao kukavica i nije smio da dođe. Ne možete biti ozbiljan lider Bošnjaka ako ste kukavica, ako se bojite sučeljavanja. Nije moralno, nije ljudski da držite drugima lekcije o vjeri, o islamu, a da nemate hrabrosti kao političar s drugim liderima stranaka da u jednoj civiliziranoj raspravi razmijenite svoje argumente. Ne liči to na naš narod, da vi olajavate ljude, da ih proglašavate izdajnicima, kriminalcima, a kada treba sjesti da im to u lice kažete, jer znate da će vas uhvatiti u laži, pobjegnete i nema vas u sučeljavanju. Zato ću tražiti od Centralne banke da, kad god se emituje neka dijaloška emisija, ponovo otvore onaj sef u kojem se krio Bakir Izetbegović tokom rata", kazao je Radončić.

Radončić je na skupu u Tuzli govorio o inicijativi za osnivanje takozvane narodne humane banke.

"Cilj je da pomognemo našem narodu, koji je kod drugih banaka do grla u kreditima, da otkupi svoje kredite i dugoročno ih vraća sa mnogo manjim kamatama. Zato postoji država, da pomogne svojim građanima", kazao je Radončić.

Bahrudin Hadžiefendić, nosilac liste za Parlament BiH, kazao je da će se u Parlamentu boriti snagom argumenata, patriotizma i ljubavi prema BiH.

"Otvaranje velikih infrastrukturnih radova, veća briga o poljoprivredi, izgradnja energetskih objekata u Tuzli, Banovićima i na Neretvi, Bosni i Drini, stvorit će šanse za sve i dati nadu i vjeru da se i u BiH mogu ostvariti snovi i lijepo živjeti", kazao je Hadžiefendić.

Dragan Tešić, kandidat za Parlament BiH, kazao je da SBB ima viziju, pametne ljude.

"Ima jedan baja koji neku noć kaže: Dajte još osam godina pa ćemo zaposliti milion ljudi. Ja vam kažem: S njima u narednih osam godina u cijeloj BiH ne bio ostalo milion ljudi i s onim mrtvim što glasaju", kazao je Tešić.

Šemsudin Kavazović, nosilac liste za Parlament FBiH, kazao je da građani u SBB-u imaju jedinu alternativu za katastrofalno stanje.

"Večeras se nalazimo u Tuzlanskom kantonu i srcu Tuzlanskog kantona, u gradu Tuzli, gradu energetskog sektora, poljoprivrede, turizma. Imamo resurse i trudit ćemo se da te resurse pokrenemo u naredne četiri godine. Pozivam vas da u nedjelju izađete na izbore, glasate za SBB, za našeg predsjednika koji je uistinu diplomata kakvog na Balkanu nema i on jedini može povući Bosnu i Hercegovinu u bolju budućnost i blagostanje", kazao je Kavazović.

Fuad Hadžimehmedović, nosilac liste za Parlament FBiH, u svom govoru dao je riječ građanima da ih SBB nikad neće izdati i ostaviti na cjedilu.

"Naš put je jasan, a to je put u EU. U našem vozilu ima mjesta za sve, za cijelu BiH i cijeli narod. Mi hoćemo da BiH bude ljepša i bolja", kazao je Hadžimehmedović. Sanel Razić, nosilac liste za Parlament FBiH, osvrnuo se na rezultate Kluba SBB-a u aktuelnom sazivu Parlamenta FBiH.

Na skupu u Tuzli obratio se i Ismir Jusko, nosilac liste za Parlament BiH iz Kantona Sarajevo te aktuelni ministar saobraćaja i komunikacija.

"Zalagao sam se zajedno s predsjednikom da brza cesta Sarajevo – Beograd ide preko Tuzle. Pogledajte ko je ranije predstavljao Bošnjake u Predsjedništvu, vrijeme je da dođe čovjek koji nikad nije uzeo ni marku iz budžeta, koji je cijelu svoju plaću davao drugima", kazao je Jusko.

Amela Mehmedović, kandidatkinja za Parlament BiH, održala je inspirativan govor.

"Neću izdati našu djecu. Neću da naša djeca idu iz ove zemlje. Oni moraju ostati ovdje na svojoj djedovini i čuvati svoju kulturu i tradiciju", poručila je Mehmedović.