Rat saopćenjima
0

SBiH odgovorio Našoj stranci: Od zvijezda doveli ste Priju, parkove je teško i dronovima naći

I. Sa.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Nastavlja se rat saopćenjima između stranaka u Sarajevu SDA i Naše stranke, a sada se oglasila i Stranka za BiH.
Prvenstveno je Kantonalni odbor SDA kritikovao politiku Trojke u Sarajevu kazavši kako je njihov "Sarajevski dogovor" od 2020. godine doživio debakl, a da su oni naučili iz svojih grešaka.

Nakon toga su se oglasili iz Naše stranke te su poručili kako sa SDA "neće ni njihovi tzv. partneri DF i SBiH", aludirajući kao to kako nemaju dogovor o koaliciji te su naveli da je to "prijateljstvo hijene".

Iz Kantonalnog vijeća Stranke za Bosnu i Hercegovinu Sarajevo su se obratili rukovodstvu i članovima Naše stranke.

"Kako smo označeni kao hijene, citiramo: 'prislanjajući se koliko-toliko uz SDA žele uzeti dio njihovih glasova. To je prijateljstvo hijene, kakvo SDA i zaslužuje...' to smo prinuđeni "Njihovoj stranci" javno odgovoriti. Hijene su u zoologiji opisane kao strvinari i kako SBIH nije niti na jednom nivou vlasti, to se teško možemo dovesti u kontekst sisanja krvi i čerupanja mrtvih životinja", navodi se u saopćenju.

Kažu kako je Naša stranka "vlast i može se dovesti u kontekst sisanja (krvi) novca svim građanima BIH i čerupanja, umjesto životinja, budžeta na svim nivoima vlasti".

"Ujedno, uspjesi o kojima pišete i govorite su uspjesi strvinara, jer ste za vrijeme vaše vlasti zadužili Kanton Sarajevo za 660 miliona KM. Niste zaradili jer prema iskustvu i biografijama to ne znate, već ste ZADUŽILI Kanton Sarajevo na način da će i vaši unuci morati vraćati te kredite. Od svjetskih zvijezda doveli ste Priju u seriji koncerata i za mlado i staro. Što se tiče parkova teško ih je i dronom pronaći. Od obnovljenih trgova ne vidjesmo niti jedan, pardon, da ima onaj 'grandiozni' kod Sarajevošuma. Aviolinije plaćate budžetskim novcem svih nas tj. subvencionirate aviolinije na radost penzionera, koji imaju priliku putovati u svjetske centre od njihovih 600 KM penzije", poručuju.

Ipak, priznaju da je urađena obnova javnog prijevoza, ali iznose podatak da se KS za tu svrhu zadužio već 450 miliona KM.

"Ono što ste obećavali, a rekli ste da ste drugačiji od svih:

-sa dvije nacionalističke stranke ušli u vlast,

-sve poluge vlasti ste predali SNSD-u i HDZ-u,

-rodbinu, kumove, prijatelje ste postavili na rukovodeća mjesta,

-na nivou Kantona Sarajevo doveli ste komunalna preduzeća do faze raspadanja (strvinari),

-svaki direktor ili izvršni direktor komunalnih preduzeća je pod istragom,

-budžet Kantona Sarajevo doveli ste do faze uništenja,

-Kanton Sarajevo je poprište ubistava, a gotovo svaki dan imamo 'samozapaljenje' auta...", navode iz SBiH te zaključuju:

"Ovo je samo mali dio strvinarenja 'Njihove stranke' i javno vas molimo ostavite na miru SBIH i naše učešće na općinskim izborima i naš izbor sa kim ćemo. Na kraju, vi jeste dio originalne Trojke i ne postoji kopija Trojke, jer da biste nesto kopirali to mora da je uspješno, a ovo vaše je bolesno neuspješno".