Lokalni izbori
155

SDA Centar podržala Gratza, Mandićev mandat nazvali "najneuspješnijim u posljednjih 30 godina"

N. Ž.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Ogranak Stranke demokratske akcije u općini Centar saopštilo je da potpuno podržava kandidata Demokratske fronte za načelnika ove općine Dennisa Gratza.

"U nedelju je referendum građana o najneuspješnijem mandatu na lokalnom nivou u Sarajevu u zadnjih 30 godina, ali i referendum o katastrofalnoj politici Trojke na državnom, federalnom, kantonalnim i općinskim nivoima. Jedini odgovor za vraćanje rada i rezultata u politiku, ali i dostojanstva građana, jeste blok koji čine SDA, DF i SBIH. Ova koalicija je zadobila povjerenje građana koji su uvidjeli da je Trojka neuspješan eksperiment sa nemjerljivim štetama po naše društvo.", saopštili su iz SDA.

Dalje su uputili poziv da svoj glas na lokalnim izborima daju listi ove stranke i Gratzu za načelnika.

"Pozivamo članove, glasače i simpatizere SDA, ali i sve građane Centra, da glasaju za čestitu listu SDA u Centru i ljude s integritetom koji će se odgovorno odnositi prema građanima, mandatu i amanetu koji će preuzeti. Također, pozivamo građane da na izborima daju podršku kandidatu za načelnika Dennisu Gratzu. Dennis Gratz dolazi iz DF-a, dokazane patriotske stranke koja je partner SDA u svim borbama za našu domovinu. On je odgovoran i sposoban čovjek koji ima profesionalni i ljudski integritet dostojan glasa svih građana Centra", kažu u saopštenju.

Svoje kadrove, koji se nalaze na listi za Općinsko vijeće, nazivali su "najboljim", te podsjetili na svoj predizborni slogan.

"Od ogromne je važnosti da u mandatu pred nama podignemo nivo političkog djelovanja i pozicioniramo najbolje kadrove u općinsko vijeće. Zato vas, s osjećajem potpune odgovornosti, pozivamo da glasate za čistu listu SDA koja će nas učiniti nezaobilaznim faktorom u Općini Centar, da bi svojim radom pokazali da smo dostojni našeg slogana 'Promjene dolaze iz Centra'", kažu iz SDA Centar.