Koldži uručena zahvalnica
63

SDA Novo Sarajevo: Podrška našim penzionerima veća je nego u svim općinama kantona

A. Z.
Penzioneri uručili zahvalnicu Nedžadu Koldži
Penzioneri uručili zahvalnicu Nedžadu Koldži
Dana 7.11.2020. održana je kratka svečanost u prostorijama Udruženja penzionera Novog Sarajeva, čiji domaćin je bio predsjednik ovog udruženja Omer Ključić.

Ovom prilikom se zahvalio svim članovima za angažman i požrtvovanje, te uručio nekoliko zahvalnica, a jednu od njih dobio je i načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo.

Ključić je inisistirao na delegiranju nekoliko afirmativnih riječi na bazi decenijske saradnje. Osvrnuvši se na dugoročnost saradnje, napomenuo je statistiku i činjenicu da je ovo Općina sa najvećom brigom prema ovoj osjetljivost kategoriji stanovništva od svih. 

"Niz aktivnosti prema populaciji treće dobi i samih penzionera kruniše zapravo činjenica da je samo u toku ove godine briga o 3.500 penzionera već u dva navrata, i to u četvrtom te potom i šestom mjesecu rezultirala finansijskom pomoći u iznosima od po 50 KM, što je penzionerima sa minimalnom penzijom ovo itekako bitna pomoć. Sa ovom podjelom, dodjeljeni iznos je veći nego što su to uradile sve ostale općine zajedno u Kantonu Sarajevo. Upravozbgo toga pozivam penzionere da iskažu podršku Koldži i na predstojećim izborima, jer je on najveći prijatelj ove populacije", kazao je Ključić. 

Nedžad Koldžo
Nedžad Koldžo

Iz SDA Novo Sarajevo ističu da su ovom otvorenom podrškom "srušene su sve insinuacije i predrasude uveliko okrnjene Četvorke koja svoju kampanju između ostalog bazira i na 'nebrizi Općine prema ovim ljudima'".

"Konkretna djela ne trebaju publikaciju, ona sama izlaze na površinu, dok mogu samo da se zahvalim predsjedniku Ključiću na zahvalnici i lijepim riječima uz obećanje da nastavljamo i dalje zajedno", kazao je Koldžo.