BiH
32

SDA poručila parlamentarcima: Provodite politiku i poštujte organe stranke

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Stranka demokratske akcije (SDA) saopćila je nakon informacije o istupanja četiri zastupnika iz Kluba SDA u Parlamentarnoj skupštini BiH kako oni do sada nisu primili nikakvu pisano obavijest o izlasku iz kluba.

"Klub zastupnika SDA u Zastupničkom domu do danas nije primio nikakvu pisanu obavijest o izlasku iz kluba bilo kojeg zastupnika, a u Parlamentarnoj skupštini nije registriran nikakav novi klub. Četiri zastupnika koji se označavaju u javnosti su dosada iskazali različit odnos prema sprovođenju stavova organa stranke i imali različite istupe u javnosti", saopćeno je iz SDA.

Dodaju da je na posljednjoj sjednici Zastupničkog doma PS BiH, kada se glasalo o važnom pitanju budžeta, jedan je bio opravdano odsutan, jedan glasao za budžet, a dvojica su glasala protiv budžeta.

"SDA poziva sve svoje zastupnike u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine da u obavljanju svojih funkcija provode politiku i poštuju stavove organa stranke", navode iz SDA.

Zaključuju da će Kolegij SDA u narednim danima učiniti dodatne napore, kako bi se u razgovoru s navedenim zastupnicima SDA normalizirao rad kluba zastupnika SDA te u interesu svih osiguralo provođenje politike i poštivanje odluka organa stranke.

SDA