Izbori 2024.
0

SDP na skupu u Sarajevu: Općina Novi Grad će biti još crvenija

M. G.
U Multimedijalnoj sali Općine Novi Grad održan je skup SDP-a Novi Grad, kao kruna pozitivne kampanje vođene u ovoj općini.

Građani su, kako se navodi u saopćenju ove stranke, prepoznali program SDP-a i pružili veliku podršku kandidatima SDP-a u Novom Gradu, kao i kandidatu za načelnika Mirzi Selmibegoviću.

O svim projektima, kao i o programu SDP-a su građani imali priliku slušati na sinoć održanom skupu, gdje su se prisutnima obratili nositelj liste Abel Baltić, liste SDP-a koju čini 35 kandidata, Benjamina Karić, potpredsjednica SDP BiH, Adnan Šteta, predsjednik sarajevskog SDP-a Kenan Magoda, sekretar KO SDP-a, Saša Magazinović, šef Kluba zastupnika u Parlamentu BiH, kao i kandidat za načelnika Općine Novi Grad Mirza Selimbegović.

"Općina Novi Grad preporođena je zahvaljujući SDP-ovom kadru na višim nivoima koji su ulagali u općinu, što su govornici i pojasnili građanima. Istaknuto je da je većina projekata u općini Novi Grad realizovana zahvaljujući Vladi Kantona Sarajevo", saopćeno je.

Ogromna ulaganja su, kako dodaju, napravljena u različitim oblastima, a posebno je naglašeno kontinuirano ulaganje u saobraćajnu infrastrukturu.

"Građani su imali priliku uvjeriti se u djela SDP-ovog kadra, jer sve što je obećano na ranijim izborima 2020. i 2022. godine ispunjeno je za dobrobit svih građana", dodaje se u saopćenju.

Naglašeno je da se u tom pravcu i nastavlja odgovorno i odlučno uz punu podršku zajedničkom kandidatu za načelnika Trojke Mirzi Selmibegoviću.

Poručeno je da će Novi Grad biti još crveniji, te je istaknuto zadovoljstvo činjenicom da građani imaju puno povjerenje u rad i odluke SDP-a, kandidate u Novom Gradu kao i u program koji im je ponuđen.