Lokalni izbori
107

Semir Efendić dao podršku Dženanu Selimbegoviću u utrci za načelnika Starog Grada

I. Sa.
Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovine danas je posjetio Općinu Stari Grad kako bi Dženanu Selimbegoviću dao puno podršku u utrci za načelnika Starog Grada.

"Glas za bilo kojeg kandidata Trojke ujedno je glas za politiku HDZ-a ili ako hoćete to je glas za Christiana Scmidta i njegovo viđenje Bosne i Hercegovine. Iz tog razloga veoma je važno da građani na ovim lokalnim izborima poruče Trojki kako njihova politika na višim nivoima nikako nije dobra", istakao je Efendić.

Foto: Općina Stari Grad
Foto: Općina Stari Grad

Dodao je kako lično poznaje Dženana Selimbegovića dugi niz godina, te da je siguran kako je upravo on sa svojim karakterom, poštenjem i obrazovanjem pravi izbor za Stari Grad.

Kandidat za načelnika Starog Grada Dženan Selimbegović ovim povodom je istakao:

"Semir Efendić je jedan od najboljih načelnika, ne samo u Kantonu Sarajevo, nego i u cijeloj Bosni i Hercegovini, zbog toga mi njegova podrška u ovoj utrci posebno imponuje. Ukoliko u nedelju dobijem podršku građana Starog Grada, a sve izgleda kao da će tako ako Bog da i biti, saradnja sa načelnikom Efendićem će mi omogućiti da primjere dobre prakse iz Općine Novi Grad implementiramo u Starom Gradu. Svakako, čvrsto vjerujem da će građani Novog Grada i ovaj put načelniku Efendiću dati podršku, kako radi njegovog izvanrednog rada kao Općinskog načelnika, tako i radi principijelnog i patriotskskog kursa koji je zauzeo kao Predsjednik SBiH-a", istakao je Selimbegović

Selimbegović je iskoristio ovu priliku da sve građane Starog Grada pozove na njegov završni skup koji se održava večeras u 19:00h na Kovačima, u sali Memorijalnog centra Sarajevo.

U društvu Efendića i Selimbegovića bili su Haris Zahiragić - potpredsjednik SDA i Imran Hodžić - nosilac liste SBiH za Općinsko vijeće Stari Grad.