Pismo podrške
227

Sivro podržao Sindikat radnika u zdravstvu i pozvao Vladu KS da poveća satnicu

A. Ku.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Predsjednik Sindikata radnika zaposlenih u djelatnostima predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja na području Kantona Sarajevo Saudin Sivro pružio je podršku predsjedniku Sindikata radnika u zdravstvu KS Senadu Sadikoviću.
Kako je kazao, Sindikat na čijem je čelu, a koji broji 4.000 članova, izražava punu podršku borbi radnika u zdravstvu za bolji ekonomsko-socijalni status radnika te poziva Vladu KS da poveća satnicu na 3,70 KM.

"Sindikalne aktivnosti koje uključuju, ne samo slobodno izražavanje mišljenja, već i sve vidove i oblike aktivnosti koje ste poduzimali i koje ste najavili da ćete poduzeti predstavljaju osnovni temelj sindikalnog djelovanja. Podržavajući ova prava doprinosimo demokratskom društvu i ravnoteži interesa između poslodavca i radnika", navodi Sirvo.

Dodaje da je otvoreno pismo koje upućuje uime Sindikata obrazovanja jasna poruka da zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevo nisu i nikada neće biti sami u nastojanjima za poboljšanje svojih radničkih prava.

"Izražavamo spremnost da u skladu s našim mogućnostima pomognemo u sindikalnoj borbi za prava svih radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo. Nadamo se da ćete uspjeti u namjeri da vaši zahtjevi budu prihvaćeni te vas u duhu sindikalne solidarnosti pozivamo da računate na našu podršku i istrajete u svom zahtjevu", zaključuje Sivro.