Zakazana sjednica
0

Skupštinski zastupnici će raspravljati o stanju na Aerodromu u Tuzli

A. K.
Zastupnici u Skupštini TK (Foto: A. K./Klix.ba)
Zastupnici u Skupštini TK (Foto: A. K./Klix.ba)
Predsjedavajući Skupštine Tuzlanskog kantona Žarko Vujović za utorak, 30. jula zakazao je tematsku sjednicu tog zakonodavnog tijela za vrijeme koje će se raspravljati o stanju na Međunarodnom aerodromu u Tuzli.

Međunarodni aerodrom u Tuzli od prošle godine se nalazi u problemima, nakon što je aviokompanija Wizz Air zatvorila svoju bazu, povukla dva aviona te drastično reducirala broj linija.

Opozicioni zastupnici u Skupštini Tuzlanskog kantona dosad su u nekoliko navrata tražili zakazivanje sjednice tog zakonodavnog tijela, za vrijeme koje bi se detaljno razmatrala situacija u kojoj se nalazi tuzlanska zračna luka.

S tim u vezi, Vlada Tuzlanskog kantona na posljednjoj sjednici je donijela zaključak da je upoznata sa informacijom Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK o problemima i iznalaženju rješenja za stanje na aerodromu.

Informacija je upućena Skupštini TK na razmatranje i dalje postupanje, a predsjedavajući Žarko Vujović je zakazao tematsku sjednicu. Ona će biti održana u utorak, 30. jula ove godine.

Za stanje na tuzlanskom aerodromu opozicija krivi resorno ministarstvo koje je pripremilo informaciju, odnosno ministra, kao i menadžment zračne luke.