Potvrdio Miloš Lukić
140

Službeni glasnik RS-a objavio Ukaze predsjednika o proglašenju Zakona o referendumu i Izbornog zakona

A. L.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloš Lukić kazao je da je Službeni glasnik danas objavio Ukaze predsjednika o proglašenju Zakona o referendumu i Izbornog zakona Republike Srpske.

Ova dva zakona Narodna skupština Republike Srpske usvojila je u aprilu, ali Klub Bošnjaka u Vijeću naroda uložio je veto zbog vitalnog nacionalnog interesa. Zato su ovi zakoni išli na Ustavni sud Republike Srpske koji je rekao da nije povrijeđen vitalni nacionalni interes.

"Prije tačno godinu dana objavili smo ukaze predsjednika i zakone koji su ojačali samostalnost Srpske! Danas smo objavili Ukaze predsjednika o proglašenju Zakona o referendumu i Izbornog zakona Republike Srpske! Dogodine….. Sve ide po planu!", objavio je Lukić.

[TWITTER]1810636113670783365[/TWITTER]

Podsjetimo, Lukiću i predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku u toku je suđenje pred Sudom Bosne i Hercegovine zbog nepoštivanja odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta. Dodik je potpisao ukaz predsjednika na odluku o nepoštivanju odluka visokog predstavnika, a Lukić je to objavio u Službenom glasniku. Zbog toga obojicu potencijalno čekaju višegodišnje kazne zatvora.