Potvrđeno za Klix.ba
31

Snaga naroda Rame Isaka će podržati kandidaturu Benjamine Karić u Novom Sarajevu

N. Ž.
Ramo Isak i Benjamina Karić (Foto: Instagram)
Ramo Isak i Benjamina Karić (Foto: Instagram)
Stranka Snaga naroda formalno je podržala nekoliko kandidata za načelnička mjesta općina u Sarajevu, među kojima je i aktuelna gradonačelnica glavnog grada BiH Benjamina Karić, koja će se boriti za mjesto načelnice Općine Novo Sarajevo.

Kako za Klix.ba kaže Ramo Isak, ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH i predsjednik stranke Snaga naroda, zvanično će podržati nekoliko kandidata koji se bore za načelnička mjesta u općinama u Sarajevu.

"Snaga naroda će podržati Benjaminu Karić u Novom Sarajevu, Nermina Muzura na Ilidži, Irfana Čengića u Starom Gradu te Srđana Mandića u Centru. Pored toga, Hašim Mujanović će biti naš kandidat za novi mandat na mjestu gradonačelnika Zavidovića, a Mujo Sofradžija će imati našu podršku za načelnika Općine Ustikolina", kaže Isak.

Istakao je i da će pojedini kandidati Snage naroda biti na listama drugih stranaka zbog toga što iz stranke nisu na vrijeme poslali aplikacije za određene općine.

"Bit ćemo zastupljeni, na jedan ili drugi način, u svakom dijelu FBiH te u pojedinim dijelovima Republike Srpske. Uskoro ćemo obznaniti i službeno kako ćemo izaći u kojoj općini u BiH", rekao je Ramo Isak za Klix.ba.