Lokalni izbori
19

SNSD-ovi kandidati za načelnike pobijedili u Višegradu, Foči, Rudom, Novom Goraždu i Rogatici

E. A.
Mladen Đurević
Mladen Đurević
Mladen Đurević iz SNSD-a ubjedljivo je pobijedio u utrci za načelnika općine Višegrad.

Stari-novi načelnik je prema preliminarnim rezultatima osvojio 3.215 glasova, dok je Sava Savić (Narodni front - Jelena Trivić) osvojio 695 glasova. Predrag Drašković iz Srpske narodne stranke FBIH osvojio je 529 glasova, Stefan Nikitović iz SDS-Volja naroda 432, a Nemanja Šiniković iz PDP-a 180.

Mila Petković je nova, stara načelnica općine Novo Goražde sa osvojenih 504 glasa. Njeni protukandidati Jelena Kovačević iz SDS-Volja naroda i Ferid Pleh iz SDP-a osvojili su 345, odnosno 61 glas.

Milan Vukadinović iz SNSD-a osvojio je novi mandat načelnika općine Foča (RS) pobijedivši sa 4.647 glasova Ognjena Bodirogu (SDS-Volja naroda) koji je osvojio 4.000 glasova.

Ninoslav Perić iz SNSD-a ubjedljivo je pobijedio na izborima za načelnika općine Rogatica sa 3.591 glasom Željku Ikovnić iz SDS Volja naroda (1.793 glasa).

Miroslav Furtula iz Srpske radikalne stranke je novi načelnik općine Čajniče. Furtula je osvojio 900 glasova, dok je SNSD-ov kandidat Mirko Živković osvojio 830, a Goran Karadžić iz SDS-Volja naroda, inače dosadašnji načelnik 493 glasa.

Dragoljub Bogdanović iz SNSD-a je načelnik općine Rudo sa osvojenih 1.124 glasa. On je pobijedio Marka Novakovića iz Narodnog fronta-Jelena Trivić za kojeg je glasalo 1.086 birača.