Tokom požara
153

Sramotno ponašanje službenog lica prema snimatelju na Ilidži: "Da nisam u uniformi sad bih tu kameru nabio"

V. K.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Pripadnici vatrogasnih brigada danas su na Ilidži uspješno ugasili veliki požar koji je zahvatio stambenu zgradu u ulici Lužanski put. Dok je pravovremena reakcija vatrogasaca za svaku pohvalu, ono što se definitivno ne može pohvaliti jeste ponašanje službenih osoba prema medijima.

Kao i na svakom događaju koji je od javnog interesa, a požar u stambenoj zgradi i obližnjem restoranu na Ilidži to svakako jeste, veliki broj novinara i snimatelja bio je i danas na mjestu ove nesreće kako bi javnost pravovremeno informisali o svim dešavanjima.

U trenutku dok je jedan od snimatelja bilježio dolazak vatrogasaca, službeno lice, a koje prema saznanjima Klix.ba radi u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, uputio je pogrdne riječi medijskom radniku. Sporni trenutak može se pogledati i poslušati na početku videosnimka koji je zabilježila TVSA.

"Da nisam u uniformi, sad bih uzeo tu kameru i gore je na banderu nabio. Kako ljudi zarađuju na tuđoj muci i nesreći", rekao je on.

Ponašanje poput ovog, svakako je za osudu, a pogotovo ukoliko se uzme u obzir činjenica da je riječ o osobi koja bi trebala da predstavlja oličenje zakona i besprijekornog ponašanja.