Iz parka "Kupusište"
79

Stanivuković optužio političke protivnike: Ukrali su nam dva ćirilična slova

M. G.
Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković rekao je danas da su ukradene dvije skulpture ćiriličnih slova s gradilišta "Ćiriličnog parka" na lokaciji "Kupusište".
Stanivuković je istakao da je gradska imovina u posljednje vrijeme često na meti vandala te da je o ovom najnovijem slučaju obaviještena policija.

"Moj stav je da ovdje ima politički potpis. Sve smo prijavili policiji", naglasio je Stanivuković.

ВАНДАЛИ (политички опоненти) уништавају Бањалуку

❗️УКРАЛИ су нам два ЋИРИЛИЧНА СЛОВА из парка!Вандали (политички опоненти) данима уништавају имовину нашег града.Позивам све да престану са оваквим недјелима над нашим дјелима и надлежне инситуције да што прије реагују!

Posted by Драшко Станивуковић - Draško Stanivuković on Saturday, September 14, 2024

Gradonačelnik je podsjetio i na nedavne slučajeve vandalizma, uključujući uništavanje klupa i grebanje drvene podloge na vidikovcu na Banj brdu. Također, oštećeni su rekviziti na Sokolskom igralištu, a nesavjesni pojedinci ili grupa su tri noći zaredom obijali ormariće na Kastelu, vadili osigurače i gasili novu rasvjetu.

"Svi slučajevi su prijavljeni policiji. Pozivam sve nadležne da ovo istraže", kazao je Stanivuković. Unatoč svemu, obećao je da će Ćirilički park uskoro biti završen, a ukradena slova ponovo izrađena.

Stanivuković je također dodao da su jutros zabilježeni slučajevi gdje su nepoznate osobe pozivale penzionere, koji su dobili "Kartice prijateljstva" za povoljniju kupovinu, tražeći od njih da ih vrate uz prijetnju kaznom. Poručio je penzionerima da to ne čine.