Kanton Sarajevo
80

Stanovnici Dobroševića i Ahatovića godinama nemaju redovan javni prijevoz, nadležni najavili rješenje problema

B. R.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Stanovnici sarajevskih naselja Dobroševići i Ahatovići već godinama nemaju redovan javni prijevoz. Iz Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo su najavili da će ovaj problem uskoro biti riješen.

Rješenje problema su najavili nakon što su i sami od građana dobili primjedbe na autobuski prijevoz na liniji Stup - Dobroševići - Ahatovići. U odgovoru na upit Klix.ba su istakli da su dobili inspekcijski zapisnik u kojem je konstatirano da se linija ne održava u skladu s redom vožnje.

Napomenuli su da djeluju po inspekcijskom nalazu, kao i u ranijim slučajevima. Najavili su da će za autobusku liniju Stup - Dobroševići - Ahatovići biti raspisan javni poziv na kojem će biti izabran prijevoznik čija će vozila moći redovno saobraćati.

Osim toga, u skladu s inspekcijskim nalazom, bit će raspisan javni poziv za autobuske linije Hadžići - Mokrine i Dom Armije - Podhrastovi. U Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo su naglasili da će cjelokupnu proceduru nastojati završiti do početka predstojeće školske godine.

Podsjetili su da je ranije ponovo uspostavljeno 40 autobuskih linija za koje su naveli da su godinama bile neredovne.