Klix.ba na terenu
87

Stanovnik Buturović Polja: U roku od 10 minuta je nestala cijela kuća

A. Ku.
Hakalović: Spasili smo se u zadnji čas (Foto: Klix.ba)
Hakalović: Spasili smo se u zadnji čas (Foto: Klix.ba)
Fotoreporterska ekipa portala Klix.ba danas je posjetila Buturović Polje. Mještanin ovog područja Alim Hakalović nam kaže da je još u šoku. On i njegova porodica su ostali bez doma, a od naleta bujićnih poplava su se spasili u zadnji čas.

"Doslovno, izvlačili smo se u zadnjim trenucima iz kuća", kaže nam Hakalović.

Objašnjava da je prvi iz kuće izašao njegov otac, a zatim su im komšije donijele španer pomoću kojeg je iz kuće izveo dvoje djece i svoju majku.

"U zadnjim trenucima izlazim s dvije kese iz kuće, kako stajem na zadnju stepenicu u tom trenutku mi pola kuće nosi. Ovdje dolje mi je bila od amidže kuća, mislili smo da pređemo u nju, ali hvala Bogu da nismo. U roku od 10 minuta je cijela kuća nestala", govori Hakalović.

Dodaje da su poplave sravnile i štale koje su se tu nalazile, a za 10 kuća se nikad ne bi ni pretpostavilo da su ikako postojale.

"U zadnjim sekundama smo se spasili. Nekih 20 ljudi bukvalno u zadnjim sekundama je ostalo živo. Hvala Bogu, nema maloljetnih žrtava. Traže nam neke komšije, koliko ja znam još nisu nikoga našli. To su sve stariji ljudi. U šoku sam i dalje. Iza mene je moja kuća, u trenutku kada izlazim iz nje pola kuće je odnijelo. To su bili veliki naleti vode, naleti drva, kamenja. Uglavnom, ko nije doživio ne može ni vjerovati", kaže Hakalović.