Pohvalio Čengića i Karić
0

Šteta nakon izbora: SDP je jedini ostvario veliki rast u broju vijećnika i načelnika u KS

N. Ž.
Adnan Šteta (Foto: T. S./Klix.ba)
Adnan Šteta (Foto: T. S./Klix.ba)
Predsjednik Kantonalnoe organizacije SDP-a u Sarajevu i ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta osvrnuo se u objavi na Facebooku na lokalne izbore u Bosni i Hercegovini, održane jučer.

Na samom početku, Šteta je u prvi plan stavio izborni rezultat ove stranke u Sarajevu.

"SDP je jedina stranka u Sarajevu koja je ostvarila veliki rast po broju načelnika i vijećnika u odnosu na prošle izbore! Sarajevski SDP ostvario je odličan rezultat u svim sarajevskim općinama. Ponosni smo na naš rad, na način vođenja kampanje, na sve što smo radili za sve građane našeg kantona. Nastavljamo odgovorno", objavio je Šteta.

Dalje je istakao rezultat načelničkih izbora u dvije sarajevske općine gdje su do pobjede došli kandidati SDP-a.

"U odnosu na Lokalne izbore 2020. godine, kada nismo imali nijednog načelnika, sada imamo dva načelnika, naše sjajne kandidate Irfana Čengića i Benjaminu Karić. Sigurni smo da će svojim radom opravdati povjerenje", saopštio je.

Šteta je također osvrnuo na druge članove Trojke, odnosno kandidate koje su podržali kao koalicija.

"Zajednički kandidati koje smo podržali na Ilidži Nermin Muzur, u Centru Srđan Mandić, u Ilijašu Amar Dovadžija, odnijeli su pobjedu. Prema preliminarnim rezultatima, u svim općinskim vijećima u Kantonu Sarajevo imamo značajno veći broj vijećnika. SDP je jedina stranka u Kantonu Sarajevu koja je ostvarila veliki rast po broju načelnika i vijećnika u odnosu na 2020. godinu. Itekako imamo razloga za zadovoljstvo", smatra ministar saobraćaja KS.

Za kraj je najavio šta će biti fokus rada sarajevskog SDP-a, te je napomenuo i na katastrofalne poplave koje su zadesile poje

"Našu pobjedničku snagu nakon izborne noći i sve resurse usmjeravamo ka našim ljudima u mjestima koje je zadesila velika katastrofa. Radit ćemo kao najbolji izbor svakog čovjeka u Kantonu Sarajevo, jer mi i jesmo glas svih ljudi i sa još većim entuzijazmom nastavljamo odgovorno raditi za naše Sarajevo", objavio je Adnan Šteta.