Kažu da je sposoban
115

Stranka za BiH dala podršku SDA-ovom kandidatu u Starom Gradu: To je glas protiv trojanskih rješenja

N. V.
Dženan Selimbegović
Dženan Selimbegović
Općinski savjet Stranke za Bosnu i Hercegovinu Stari Grad daje podršku Dženanu Selimbegoviću, zajedničkom kandidatu SDA i NES-a za načelnika Općine Stari Grad na prijevremenim izborima zakazanim za 29. oktobar.

"Događaji koji su doveli do prijevremenih izbora su složeni, te su uzburkali i zamutili političke vode. Ono što pojedinci nude su trojanska rješenja koja bi građanima mogla uskratiti pravo na transparentnu i pravednu vlast kakvu zaslužuju", kazali su. 

Oni ističu da se građanima nameće kandidat iz Trojke za koju kažu da i na federalnom i državnom nivou prave ustupke, aludirajući da će isto biti i sa Irfanom Čengićem. 

"Dok posmatramo šta radi nametnuta vlast na federalnom nivou i kakve ustupke pravi "Trojka" na državnom nivou, iz istog miljea se građanima Starog Grada nameće kandidat koji lijepo govori pred izbore", rekli su.

Ističu stav da je SDA-ov kandidat prava opcija za Stari Grad.

"Dženan Selimbegović je dokazano sposoban i politički zreo kandidat koji će raditi u interesu svih građana Starog Grada. Glas za njega je glas za jači i bolji Stari Grad, a ujedno i glas protiv okupacije trojanskih rješenja koja su nas oslabila na svim nivoima na kojim im je dozvoljeno da preuzmu vlast. Ne dajmo im i Stari Grad", poručili su.    Press povodom podrške zajedničkom kandidatu SDA i NES-a bit će održan početkom naredne sedmice.