Testiranja u toku
36

Sud u Kalesiji zatvoren jer je zaposlenica pozitivna na koronavirus

A. K.
Općinski sud u Kalesiji privremeno je zatvoren za rad sa strankama nakon što je zaraza koronavirusom potvrđena kod jedne zaposlenice. Ovu informaciju za Klix.ba potvrdila je predsjednica ove pravosudne institucije Dražena Pejanović.

Pejanović je za Klix.ba kazala da su poduzete sve higijensko-epidemiološke mjere nakon pozitivnog testa na koronavirus kod jedne zaposlenice Općinskog suda u Kalesiji. Između ostalog, zaposlenici su izolovani, a izvršena je i dezinfekcija objekta.

"Radnica je testirana na koronavirus i bila je pozitivna, a infekcija joj je prenesena od jednog člana uže porodice. Ona je jedan dan dolazila na posao, nije bila u direktnom kontaktu sa ostalima te je koristila zaštitnu opremu koja je inače obavezna. Nakon informacije o njenom nalazu odmah sam prekinula rad suda sa strankama", kazala je Pejanović za Klix.ba.

Pejanović nam je kazala da je proteklih dana izvršeno testiranje 12 zaposlenika suda, a rezultati za njih pet su stigli i oni su negativni. Sada se očekuje testiranje i ostalih zaposlenika, kao i rezultati analize briseva od onih za koje još uvijek nije izvršena obrada.

"Mi ne izlazimo iz suda, prekinut je rad sa strankama i sve što se treba podnijeti vrši se putem pošte", dodala je Pejanović.

Normalno uspostavljanje rada Općinskog suda u Kalesiji trebalo bi uslijediti nakon što svi rezultati testova na SARS-CoV-2 budu negativni.