Neće u pritvor
0

Sud u Zenici odbio žalbu tužilaštva u predmetu protiv Volodera i ostalih

D. Be.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Kantonalni sud u Zenici odbio je žalbu Tužilaštva ZDK u predmetu protiv bivšeg direktora Autocesta FBiH Elmedina Volodera i ostalih.

Nakon okončanja ročišta povodom odlučivanja o prijedlogu za određivanje pritvora u krivičnom predmetu protiv osumnjičenog Elmedina Volodera i drugih, zbog krivičnog djela Udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi sa krivičnim djelom Zloupotreba položaja ili ovlaštenja, sud je obavijestio da je Kantonalni sud u Zenici 11.09.2024. godine donio rješenje kojim je odbijen prijedlog za određivanje pritvora Marinu Nikoliću, Elmedinu Voloderu i Borisu Zeliću.

Prema osumnjičenim Marinu Nikoliću, Elmedinu Voloderu, Borisu Zeliću, Reufu Kadriću i Mustafi Musabegoviću određene su mjere zabrane sastajanja sa određenim osobama.

Kako je navedeno, osumnjičenim osobama je zabranjeno da se sastaju sa osobama inicijala J. I., R. M., C. R., R. M., osobom inicijala K. M., koji je vlasnik vlasnik i odgovorno lice firme "DESIGN" d.o.o. Sarajevo, osobom inicijala M. J., koji je vještak iz Ž..

Osumnjičenim Nikolić Marinu i Borisu Zeliću se u skladu sa odredbom člana 140. a) stav 2. ZKP FBiH određuju mjere zabrane napuštanja boravišta tako da se istim zabranjuje napuštanje područja Bosne i Hercegovine, kretanje navedenih osumnjičenih se ograničava na područje Bosne i Hercegovine.

Za izvršenje gore navedenih mjera zabrane zadužuju se nadležne Policijske uprave MUP-a prema mjestu boravišta osumnjičenih.