Prisustvovao i Delić
308

Svečano otvoren objekat servisnog centra udruženja Mala sirena u Zavidovićima

A. Ku.
Foto: Federalno ministarstva rada i socijalne politike
Foto: Federalno ministarstva rada i socijalne politike
Danas je svečano otvoren novi objekat servisnog centra udruženja Mala Sirena u Zavidovićima.

Na svečanom otvorenju prisustvovao je federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić, koji se tom prilikom obratio prisutnima, zajedno sa direktoricom udruženja Adisom Mahovac i glavnim donatorom projekta Mohamedom Ajamijem.

Svečanim presijecanjem vrpce, zvanično je otvoren ovaj centar koji pruža podršku djeci i roditeljima s poteškoćama u razvoju i sa invaliditetom.

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike bilo je jedan od donatora u završnim radovima na ovom objektu, a kako je tokom obraćanja Delić naglasio to je najmanje što sistem može učiniti za one koji rade sigurno najvažniji posao u lokalnim zajednicama kad su u pitanju djeca sa invaliditetom i njihove porodice.

"Centri poput Male sirene su od izuzetnog, slobodno mogu reći nacionalnog interesa za naše društvo. Nažalost, usluge koje ovakvi centri pružaju gotovo je nemoguće pronaći u okviru državnog, javnog sistema socijalne zaštite. Zato je podrška civilnog sektora i njihova sposobnost da razvijaju socijalne usluge u lokalnim zajednicama toliko važna. Proteklih godina, upravo je civilni sektor bio taj koji je krčio put prema boljim socijalnim uslugama za najranjivije članove našeg društva, djecu sa poteškoćama u razvoju, djecu sa invaliditetom,te njihove porodice", rekao je Delić.

Iz ministarstva dodaju da je ovaj projekat značajan korak ka boljoj socijalnoj podršci za najranjivije članove našeg društva te će nastaviti pružati podršku ovakvim projektima.