Općina Novi Grad
132

Svečano otvorenje džamije Mesudija u naselju Rječica

Klix.ba
Više od 5.000 stanovnika naselja Rječica do sada nisu imali gdje da obavljaju molitvu niti su njihova djeca imala mekteb.

Džamija Mesudija će djeci naselja Rječica osigurati mekteb koji je početna i temeljna odgojno-obrazovna ustanova na nivou džemata u okviru Islamske zajednice.

Dobrodošlicu svečanog otvorenja je poželio imam džemata Senedin ef. Šarić kao i predstavnik građevinskog odbora Almedin Kadrić. Svečanom otvorenju su prisustvovali načelnik općine Novi Grad Semir Efendić, glavni imam Medžlisa dr.Abdulgafar ef. Velić,te zamjenik Reisul-uleme IZ-e dr. Enes-ef. Ljevakovića.

Dan ranije, četvrtak 23.septembra proučen je prvi mevludski program koji je proučio Hor Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo. Prigodno predavanje je održao glavni imam dr. Abdulgafar-ef. Velić kojem su prisustvovale brojne zvanice kao i stanovnici naselja Rječica.

Džamiju su vlastitim sredstvima izgradili i uvakufili Mesud Hrbat i Suvada Hrbat sa djecom.

"Pozivamo sve vjernike i građane Sarajeva, ali i drugih gradova da posjete džamiju Mesudija na adresi ul. Paljevska do br. 103 u naselju Rječica", poručili su.