Predsjednica NF
17

Trivić o kritikama vlasti u RS-u: Očekivala sam inventivnije opravdanje od laži kojima su skloni

N. Ž.
Jelena Trivić (Foto: I. Š./Klix.ba)
Jelena Trivić (Foto: I. Š./Klix.ba)
Predsjednica Narodnog Fronta Jelena Trivić reagovala je na kritike vladajućih partija u entitetu Republika Srpska, nakon što opozicione stranke nisu došle na sastanak koji je održan danas, 20. maja, u Banjoj Luci.

U Banjoj Luci se raspravljalo o potencijalnom bojkotu lokalnih izbora koji će se održati 6. oktobra ove godine, a vlasti u RS-u, to jeste predsjednik ovog entiteta Milorad Dodik i predsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić, kritikovali su opoziciju, među kojima je i NF kojeg vodi Jelena Trivić.

U reakciji na kritike, Trivić kaže da je očekivala više od Dodika i Stevandića.

"Kanonada izjavljenih gluposti koja dolazi iz stranaka okupljenih oko SNSD-a ne prestaje, a u kanonadi gluposti po očekivanju prednjači Milorad Dodik. Ipak, očekivala sam da opravdanje za njihovo učešće na izborima po pravilima Centralne izborne komisije bude inventivnije od dosadašnjih laži kojima su skloni", istakla je Trivić.

Predsjednica Narodnog fronta je još istakla kako da su SNSD i Dodik imali dovoljno vremena da sa svojim izvornim i najvjernijim saveznikom, HDZ-om, odnosno Draganom Čovićem, dogovore tehničke izmjene Izbornog zakona kako se ne bi desilo nametanje ovog zakona, ali da isto nisu uradili jer "je mogućnost izbornih manipulacija grana na kojoj sjede."

"Neću se previše baviti izjavama Dodika koje su odavno bez ikakvog sadržaja, ali ću konstatovati da se ovdje ne radi ni o kakvom nacionalnom interesu na koji se poziva Dodik, nego njegovom ličnom interesu i da ga isključivo iz tih razloga opozicija ne prati i ne treba da ga prati", dodala je Trivić.

Pozvala je vlasti u RS-u da "prestanu trovati javnost lažima" i da kažu da će izaći na izbore.

"Svi dalji pokušaji da objasne zašto izlaze i ko je "kriv" samo ih dalje guraju dublje u živo blato laži u koje su se sami upetljali“, zaključila je Jelena Trivić.