Obećanje iz 2020. godine
10

Trivić: SNSD i PDP se nisu mogli dogovoriti o uvođenju neradne nedjelje u Banjoj Luci

A. Ku.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Predsjednica Narodnog fronta (NF) Jelena Trivić rekla je da neradna nedjelja u Banjoj Luci još nije uvedena jer se SNSD i PDP o ovom pitanju ne mogu dogovoriti.

"Kada treba izglasati neradnu nedjelju oni (SNSD i PDP) se kao ne mogu dogovoriti, ali zato se brzo dogovore kada treba potrošiti 70 miliona KM na raspalu tenisku arenu, ili kada treba da se izađe u susret Korićancu ili nekom od tajkuna", izjavila je Trivić.

Dodaje da je zajedničko obećanje iz 2020. godine bila odluka o neradnoj nedjelji koja nije ispunjena, zbog čega, kako navodi, osjeća obavezu da ovu priču dovede do kraja.

"Primjer gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića mi govori da se to može. A mi volju da to uradimo imamo", naglasila je Trivić.

Istakla je da su na temama koje su od životne važnosti za građane, kao što je neradna nedjelja, voda ili vrtići, SNSD i PDP navodno ratovali, a da su se vrlo lako i složno dogovarali na temama koje su u interesu tajkuna.

"Tako su se usvajale kriminalne zamjene zemljišta, izmjene regulacionih planova i izgradnja teniske rupe, i tada su zajedno ruke dizali i SNSD i PDP i ovu priču o navodnom ratu aktuelnog gradonačelnika i skupštinske većine treba do kraja ogoliti. Dodik nazove i kaže završite mi to, i oni završe jer moraju, jer su svi oni u Dodikovom džepu", zaključila.