Nakon jučerašnje izjave
198

Trivić žestoko o Dodiku: Pokazao je kukavičluk, podvio je rep i jadno ga je gledati

B. H.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Predsjednica Narodnog fronta (NF) Jelena Trivić reagovala je na jučerašnju izjavu predsjednika entiteta Republika Srpska Milorada Dodika u kojoj je između ostalog kazao kako "Republika Srpska nikad nije ni željela secesiju od Bosne i Hercegovine".
"Koliko posebnih sjednica Narodne skupštine je održano, koliko najavljenih referenduma, koliko verbalnih vratolomija oko nezavisnosti Republike Srpske, da bi nam Dodik juče saopštio da poštuje teritorijalni integritet BiH i da secesija nikad nije bila njegova politika. Koga laže? Sebe, narod ili Amerikance?! Sebe može da laže do mile volje, ali narod ga je pročitao već odavno. Prije će biti da pokušava u svom maniru da se dodvori Amerikancima. Iz njemu dobro poznatih razloga", izjavila je Trivić.

Dodala je kako je ova izjava "pokazala je sav kukavičluk Milorada Dodika, koji je podvio rep, pa je jadno čak i gledati kako bez trunke dostojanstva puzi pred američkim ambasadorom".

"Milorade, jesi rekao Željki da Murphy viri ispod svake balege? Da mu prenese uživo?!" upitala je Trivićeva referišući se na jednu od izjava Milorada Dodika.

Trivić dodaje da je kao što je izvan svake pameti sa ambasadorima bilo koje zemlje voditi prekoplotarske rasprave, što je uporno činio Miliorad Dodik "nanoseći tako štetu cijelom RS-u, još je jadnije nakon 15 godina sluđivanja naroda pričom o nezavisnosti, ponizno izjaviti da nezavisnost nikad nije bila tvoja politika i da poštuješ suverenitet i teritorijalni integritet BiH".

"Da RTRS i ostali režimski mediji nisu prenijeli ovu izjavu, pomislili bismo da je neko hakovao Twitter nalog Milorada Dodika!" zaključuje Trivićeva.

Podsjećamo Dodik je jučer između ostalog naglasio da RS navodno nikad nije osporavala teritorijalni integritet i suverenitet BiH.

"Republika Srpska nikada nije osporavala suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine u skladu s Daytonskim sporazumom, a secesija nikada nije bila naša politika", naveo je Dodik.