Španski trg
43

Trojka otvorila kampanju u Mostaru razgovorima s građanima

FENA
Foto: SDP Mostar
Foto: SDP Mostar
Koalicija stranaka Trojka (SDP, NiP, NS) otvorila je kampanju razgovora s građanima na Španskom trgu za predstojeće oktobarske izbore za Gradsko vijeće Grada Mostara.

Kandidati Koalicije predvođeni nosiocima mostarskih izbornih lista Sanjinom Hadžiomerovićem, Sanelom Ćorićem, Majom Burić, Nedimom Ajanićem, Mustafom Golićem i Sanelom Žuljevićem odlučni su da u predstojećm periodu ključne poruke koalicije stignu do najvećeg mogućeg broja građanki i građana Mostara.

Zbog toga će se ova kampanja najviše ostvarivati kroz najveći mogući broj ličnih kontakata i razgovora u svim područjima Mostara.  

Program Koalicije Trojka za ove mostarske izbore baziran je na šest programskih cjelina koje su detaljno razrađene kroz poglavlja: Talenat/ljudi, Tradicija, Tolerancija, Tehnologija, Turizam i Transparentnost.

"Želimo Mostar u kojem će lokalna politika kreirati ambijent u kojem ljudi žele ostati, živjeti, raditi, te razvijati i realizirati svoje talente. Smatramo da naše tradicije u Mostaru trebaju biti zajedničko bogatstvo, a ne predmet podjela, te da se tolerancijom i sinergijom kao ključnim temeljom mira razvija dugoročna stabilnost cijelog Grada Mostara. Kratkoročni i dugoročni razvoj Mostara treba temeljiti na tehnološkim inovacijama koje će riješiti ključne probleme grada i ubrzati njegov razvoj, a posebno kroz turizam kojeg treba osloboditi nepovoljne zakonske legislative. Da bi se to sve postiglo potrebno je odmah uvesti povjerenje u rad gradskih institucija a posebno kroz proaktivnu transparentnost javnih nabavki, zapošljavanja, te isplata javnih sredstava koja su vlasništvo svih građanki i građana Mostara", ključne su poruke sa mostarskog Španskog trga.

Kandidati Koalicije Trojka su posebno izrazili zadovoljstvo činjenicom da je ovo jedina multietnička koalicija koja na izbore izlazi na području cijelog Grada te će sigurno osigurati izbor vijećničkih mandata sa svih izbornih područja.

U tom smislu je upućen poziv građankama i građanima Mostara da se u što većem broju odazovu na izborni dan i slobodnom voljom iskažu povjerenje kandidatima na listi ove Koalicije jer je to jedini način da Mostar ponovo bude grad koji spaja ljude, da pobijedi nada i nestane strah.