Rok ističe uskoro
51

Trojka u Mostaru ostala bez planiranog nosioca liste, Adi Behmen se predomislio u roku od 24 sata

I. Sa.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Doktor Adi Behmen je trebao biti kandidat stranaka koje predstavljaju Trojku na oktobarskim izborima u Mostaru kao nosilac liste, ali do toga neće doći jer je odustao od kandidature.
Prema nezvaničnim informacijama, odluka o tome da će Behmen biti kandidat je usvojena na stranačkim organima SDP-a u utorak, dok je već u srijedu on odustao od kandidature.

Behmen ne samo da je trebao biti nosilac liste za Općinsko vijeće u Mostaru, već i kandidat za gradonačelnika Mostara iako nije bio politički aktivan.

Ovo možda i ne bi bio toliki problem da 8. jula ne ističe rok za predaju nosioca liste kandidatskih lista Centralnoj izbornoj komisiji.

Tačnije, Trojka ima vremena u ponedjeljak do 16 sati da odluče o novom kandidatu, a za sada ne postoje informacije o tome ko bi to mogao biti.

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Sanel Kajan će biti nosilac liste koalicije "Grade moj" koju čine Demokratska fronta (DF), Narodni evropski savez (NES), Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) i Prva mostarska partija (PMP).

Ispred Koalicije za Mostar, koju čine SDA, BSP i Bh. Zeleni, nosilac gradske liste i kandidat za gradonačelnika Mostara bit će Đani Rahimić.