Predizborna kampanja
47

Trump: Drski napad na SAD u Jordanu je još jedna užasna posljedica Bidenove slabosti

D. Be.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Bivši američki predsjednik Donald Trump okrivio je predsjednika Joea Bidena za smrtonosni napad na američku bazu na jordansko-sirijskoj granici u kojem su ubijena tri, a ranjeno najmanje 25 vojnika.
"Ovaj drski napad na Sjedinjene Države još je jedna užasna i tragična posljedica slabosti i predaje Joea Bidena. Nikad se ne bi dogodio da sam ja predsjednik", napisao je Trumo na Truth Social.

Trump je izrazio svoje duboko suosjećanje nakon ubistva trojice američkih vojnika okrivljujući predsjednika Joea Bidena za "ovaj užasan dan".

On je ranije, tokom predizborne kampanje u New Hampshireu, kritikovao Bidenovu administraciju kazavši da su Sjedinjene Američke Države potrošile milijarde dolara i ubile milione ljudi na Bliskom istoku.

"Pogledajte šta se dešava. Vi se uključujete. Evo nas opet s Bliskim istokom. Potrošili smo 9 biliona dolara, ubili milione ljudi, uključujući našu stranu, njihovu stranu, milione ljudi, 9 biliona dolara. Znate šta smo dobili? Ništa. Dobili ste smrt, dobili ste krv, niste dobili ništa. Samo smo uzalud potrošili našu krv i naše blago, kako se kaže. A naša krv je važnija od našeg blaga. I to je šteta", zaključio je Trump.