Akcija "Kraljica"
181

Tužilaštvo u najvećoj tajnosti istražuje zloupotrebu položaja u Općini Banovići

A. K.
Pripadnici SIPA-e izuzeli su dva mobilna telefona (Foto: A. K./Klix.ba)
Pripadnici SIPA-e izuzeli su dva mobilna telefona (Foto: A. K./Klix.ba)
Pripadnici SIPA-e danas su na području Banovića izvršili pretrese dvije osobe zbog sumnje da su počinile krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja. Ova aktivnost je sastavni dio operative akcije "Kraljica", a kako saznaje Klix.ba, istraga se odvija u najvećem stepenu tajnosti.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su realizovali operativnu akciju "Kraljica", a tom prilikom su na području Banovića, izvršeni pretresi dvije osobe i jedne prostorije, zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

"Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku. Navedene aktivnosti su provedene po nalogu Kantonalnog suda u Tuzli, pod nadzorom Tužilaštva Tuzlanskog kantona, a u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih Tuzlanskog kantona", naveli su iz SIPA-e.

Kako je za Klix.ba rečeno iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona, u okviru ove akcije u pretresima su izuzeta dva mobilna telefona od dvije muške osobe koje su sa područja općine Banovići.

Iz ove pravosudne institucije su nam potvrdili i da je riječ o istrazi sa oznakom povjerljivosti, što predstavlja najveći stepen tajnosti. Zbog toga u ovom trenutku javnosti ne mogu saopćiti više informacija.

Prema informacijama do kojih je Klix.ba došao nezvanično iz istrage, riječ je o dvojici zaposlenika Općine Banovići.