Traje dva dana
34

U Goraždu susret koordinacija direktora FUP-a i policijskih komesara na nivou FBiH

E. A.
U organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije BPK Goražde, danas je u Goraždu započeo dvodnevni sastanak koordinacije direktora Federalne uprave policije i policijskih komesara kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova na nivou FBiH.

"Ovakvi sastanci predstavljaju preduslove za stvaranje usaglašenog strateškog pristupa Federalne uprave policije i kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova u rješavanju eventualnih sigurnosnih pitanja i izazova" saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću BPK Goražde.

Učesnicima sastanka obratili su se Edin Ćulov, premijer BPK Goražde i Nusret Hubjer, ministar unutrašnjih poslova. Oni su istakli značaj ovakvih susreta kako bi se definisali strateški ciljevi bitni za unapređenje sigurnosne situacije, ali i u tom smislu i za razmjenu primjera dobre prakse.

Kako su naglasili, vjeruju da će zajednički rad svih policijskih službenika rezultirati visokim stepenom sigurnosti građana, što je osnovni cilj u pravcu njihovog djelovanja.

Također, riječi zahvalnosti na podršci koju pružaju Upravi policije MUP-a BPK Goražde, ovom prilikom upućene su i predstavnicima Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH, Delegacije EU i OHR-a, koji prisustvuju dvodnevnom sastanku.