Od 8 do 17 sati
31

U Mostaru se sutra zatvara Avijatičarski most zbog zamjene dotrajalih ležajeva

G. Š.
Avijatičarski most u Mostaru sutra će biti zatvoren za saobraćaj u periodu od 8 do 17 sati zbog izvođenja radova na zamjeni dotrajalih na ležajeva na tom objektu.

Kako navode iz Gradske uprave Grada Mostara mostarsko javno preduzeće “Komunalno” je od Odjela za ekonomiju, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara dobilo nalog za nabavku i zamjenu gumenih ležajeva na Avijatičarskom mostu zbog dotrajalosti postojećih, a sve u skladu s Elaboratom Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

"Radi se o specijaliziranim radovima, prilikom kojih će se postojeća konstrukcija mosta izdići pomoću hidrauličkih dizalica, zato je neophodna potpuna obustava saobraćaja na mostu, te ne smije postojati bilo kakvo opterećenje na mostu kako ne bi došlo do oštećenja konstrukcije mosta", pojasnili su iz Gradske uprave Mostara.

Slijedom toga je kako navode J.P.Komunalno d.o.o Mostar osiguralo svu neophodnu opremu i organiziralo sve pred radnje kako bi se taj posao uspješno izvršio u petak 8.jula u trajanju od 8:00 do 17:00 sati, te mole sve građane za razumijevanje i poštivanje obustave saobraćaja.