Vremenska prognoza
48

U naredna tri dana sunčano uz ugodne temperature, u srijedu kiša

D. Be.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Jutros u Bosni preovladava niska oblačnost. Sunčanije je na krajnjem sjeveru Bosne. U Hercegovini je sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka izmjerene u 8:00 sati (°C): Bijeljina 2; Sokolac i Srebrenica 3; Gradačac i Tuzla 4; Banja Luka i Doboj 5; Prijedor 6; Livno i Sanski Most 9; Sarajevo i Zenica 10; Bihać i Široki Brijeg 11; Bugojno i Jajce 12; Trebinje 14; Mostar 16; Neum 18°C.

Danas u Bosni u prvoj polovini dana će preovladavati niska oblačnost, a sunčanije će biti u drugom dijelu dana.

U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C.

U Sarajevu prije podne pretežno oblačno vrijeme, a sunčano u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 17°C.

Sutra (ponedjeljak) u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove dio prijepodneva će biti magle ili niske oblačnosti. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7°C, na jugu zemlje od 10 do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21°C, na jugu zemlje do 24°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini prognozira se sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C.

U srijedu se očekuje naoblačenje koje će u drugoj polovini dana u Bosni usloviti slabu kišu