Bit će još zapošljavanja
69

U Sarajevu od danas počinje sa radom 15 novih kantonalnih inspektora, evo na kojim oblastima

S. Š.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon davanja saglasnosti Vlade Kantona Sarajevo, u Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo počinju sa radom novi inspektori.

Nakon što je Vlada Kantona Sarajevo u cilju jačanja kapaciteta Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo, u januaru 2024. godine dala saglasnost za popunu 20 upražnjenih radnih mjesta u Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo, sa početkom septembra će novi inspektori biti u službi.

Ovom prilikom je zaposleno novih 15 kantonalnih inspektora, od kojih tri tržišno-turistička inspektora i dva inspektora rada, dva veterinarska inspektora te po jedan urbanističko-građevinski inspektor, inspektor zaštite okoliša, inspektor rada u oblasti zaštite na radu, termoenergetski inspektor, inspektor za hranu, zdravstveni inspektor, saobraćajni inspektor i inspektor za visoko obrazovanje.

Pored kantonalnih inspektora s radom u Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo počinju i dva stručna savjetnika, za zastupanje i ekonomsko-finansijske poslove te viši referent za stalna sredstva, koji će doprinijeti unutrašnjoj organizaciji kao neizostavnom pozadinskom segmentu rada inspektora.

Do kraja septembra će biti objavljen javni konkurs za prijem još dva inspektora, inspektora rada i inspektora za obrazovanje, koji će biti realizovani po istoj saglasnosti.

"Ovom prilikom se zahvaljujemo Vladi Kantona Sarajevo i Skupštini Kantona Sarajevo na razumijevanju i podršci kontinuiranom kapacitiranju Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo gdje je u proteklom periodu izvršena reorganizacija rada, koja će biti zaokružena novom sistematizacijom, a sve u cilju uspješnijeg ispunjenja kako redovnih, tako i vanrednih poslova i zadataka", poručili su iz kantonalne inspekcije.