Drugu godinu zaredom
109

U Sarajevu završena Akademija liderstva za mlade: Sjajna prilika za omladinu da obogati svoje znanje

S. Š.
Od 13. do 29. maja 2024. godine, u sklopu edukativnih aktivnosti Studentskog centra Islamske zajednice, održao se IV modul Akademije liderstva za mlade.

Ovo je već druga godina kako Akademija održava svoj kontinuitet, a menadžer projekta je hfz. mr. Špendi Fidani. Asistentice na projektu ovaj modul su bile studentice Merima Buljubašić i Sumeja Sjerotanović.

U sklopu četvrtog modula Akademije, polaznici su imali priliku poslušati mnogobrojna predavanja na teme: historiografija, liderstvo, savremeno društvo, islam i politika. 

Vrsni predavači koje su mladi, u toku četvrtog modula Akademije, imali priliku slušati i družiti se o navedenim temama su: hfz.mr. Špendi Fidani, stručni saradnik za edukativne programe u Studentskom centru IZ, dr. Ferid Dautović, direktor Studentskog centra IZ, dr. Harun Karčić, novinar Al Jazeere Balkans; doc. dr. Abdel Alibegović, profesor na Fakultetu političkih nauka; i prof. dr. Nedžad Grabus, sarajevski muftija. 

Također, gosti predavači u sklopu Akademije koji su mladima kroz životnu priču govorili o liderstvu su Elvir Karalić, osnivač Pomozi.ba i Alen Demirović, frizer majstor i edukator. 

U sklopu Akademije liderstva za mlade su organizovane posjete Al Jazeeri Balkans i Fondaciji "Alija Izetbegović" gdje su mladi imali priliku da dodatno istraže i posvjedoče pojmu liderstva u praksi. 

"Istinski smo sretni i ponosni zbog održanog kontinuiteta i još jednog uspješno završenog projekta. Zahvaljujemo se svima koji su uložili trud i napor u realizaciji ovog projekta, a naročito polaznicima koji su pokazali entuzijazam i predanost u radu”, poručuju iz Studentskog centra. 

Sinoć je održana svečana ceremonija zatvaranja četvrtog modula Akademije liderstva za mlade.

Dodijeljeni su certifikati polaznicima, uz prigodne poklone kao simbol zahvalnosti za njihov predan rad i angažman.

Akademija liderstva za mlade nije samo obrazovni program, već i platforma za razvoj trajnih veza i zajedničkih ciljeva.

Kraj ovog modula predstavlja početak novih putovanja i izazova za mlade lidere koji su zakoračili u svijet sa novim znanjima, iskustvima i prijateljstvima.