Sarajevo
9

U subotu i nedjelju cjelodnevna izmjena trolejbuskog saobraćaja na Dobrinji

M. G.
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Zbog radova na postavljanju završnog sloja asfalta, u petak i subotu će doći do izmjene režima saobraćaja u ulici Braće Mulić i Bulevaru Mimara Sinana, saopćeno je iz GRAS-a.

Izmjena saobraćaja se izvodi po zahtjevu preduzeća Grakop d.o.o. Kiseljak, a odobrena je Rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo.

Ulica Braće Mulić (od A transferzale do ulice Senada Poturka Senčija) biće zatvorena u petak, 6. septembra, od 7 do 24 sata. Bulevar Mimara Sinana (od raskrsnice sa ulicom Senada Poturka Senčija do raskrsnice sa ulicom Midhata Begića) bit će zatvoren u subotu, 7. septembra 2024. godine, u istom terminu.

Tokom ovih radova, doći će do određenih izmjena u odvijanju javnog gradskog prevoza.

"Autobuska linija 38 (Dobrinja - Ilidža): U petak i subotu, od 7 do 24 sata, ova linija će djelimično mijenjati trasu. Autobusi će saobraćati trasom linije 31e (Vijećnica - Dobrinja) od okretnice Dobrinja do kružne raskrsnice ulica Želimira Vidovića Kelija, Olimpijska, Ante Babića i A transferzale. Nakon toga će nastaviti ulicom Braće Mulić do ulice Kurta Šorka, a zatim ustaljenom trasom", saopćeno je iz GRAS-a.

Izmjene u saobraćaju će se odnositi i na pojedine trolejbuske linije.

"Trolejbuske linije 103 (Dobrinja - Trg Austrije), 107 (Dobrinja - Jezero) i 108 (Otoka - Dobrinja): U subotu, 7. septembra, u istom terminu, trolejbusi će koristiti trasu autobuske linije 31e od Dobrinje do kružne raskrsnice ulica Želimira Vidovića Kelija i Senada Poturka Senčija, a potom će nastaviti ustaljenom trasom", dodaje se u saopćenju.