Povećanje sigurnosti
0

U Zavodu Pazarić počinje ugradnja videonadzora i vatrodojave

A. Ku.
Foto: Federalno ministarstvo rada i socijalne politike
Foto: Federalno ministarstvo rada i socijalne politike
U Zavodu Pazarić počinje ugradnja videonadzora i vatrodojave kako bi se unaprijedila zaštita i sigurnost korisnika i zaposlenih u ovoj ustanovi.

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić nedavno je potpisao sa direktorima federalnih ustanova socijalne zaštite ugovore o načinu korištenja odobrenih sredstava s pozicije kapitalnih transfera u 2023. godini čime je Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obezbijedilo finansijsku podršku za realizaciju nekoliko projektnih aktivnosti u pet svojih ustanova, među kojima su i nabavka i ugradnja videonadzora i vatrodojave u objektima Resnik i Ramići, odjeljenjima Zavoda Pazarić te zamjena podnih obloga u paviljonima dva i tri u šest objekata u kojima borave djeca.

Vrijednost ovih aktivnosti je nešto više od 150.670,54 KM. Očekuje se da će ugradnja videonadzora i vatrodojave biti završena već u prvoj polovini augusta, kao i postavljanje novih podova.

Realizacijom ovih projektnih aktivnosti Zavoda Pazarić, uz podršku resornog Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, nastavlja sa stvaranjem kvalitetnijih uslova života i rada.

"Na prvom mjestu nam je povećanje stepena sigurnosti i zaštite korisnika i zaposlenih, a samim tim i unaprjeđenje ukupnog kvaliteta usluga koje Ustanova pruža", saopćeno je iz resornog ministarstva.