Uznemirujući snimci
171

Uhapšen manijak koji je brutalno napao dvije žene u Splitu

G. M.
Screenshot: Youtube
Screenshot: Youtube
Mladić koji je jutros u Splitu brutalno napao dvije žene uhapšen je nakon intenzivne potrage splitske policije, u kojoj su učestvovali i specijalci.

Policija ga je, kako javlja Slobodna Dalmacija, pronašla u okolici Splita uz pomoć pasa i dronova. Uhapšen je u ulici Sv. Fabijana u Podstrani u 16:15. Ušao je među kuće i onda su ga opkolili i uhapsili.

Naime, nakon što je lociran u Srinjinama, gdje je živio je u prizemlju kuće jednog poznanika, dao se u bijeg. Lovile su ga brojne policijske snage. Krenuo je kroz šikaru i došao je do kamenoloma u Žrnovnici, te je preko brda Perun protupožarnim putem došao do Gornje Podstrane.

Prema izjavama policajaca na terenu, napadač prilikom hapšenja nije pružao otpor. Na terenu je bio veliki broj policijaca, prenosi Index.hr.

Podsjetimo da je mladić prvo, nešto nakon 7 sati, napao 52-godišnju Nevenku Margetu u trenutku dok je otvarala ugostiteljski objekat. Prišao joj je, zamolio za čašu vode, a kad se okrenula, udario ju je bocom u glavu i nastavio udarati.

Oko 45 minuta kasnije napao je Kristinu U. (40) dok je ulazila u zgradu u ulici A. B. Šimića u Splitu. U napadu je zadobila tešku tjelesnu povredu noge. Policija je na mjestu napada,pronašla kamen kojim je napadač udarao nesretnu ženu.

Napadač je, kako je neslužbeno saznala Slobodna Dalmacija, 28-godišnji A. N. iz Gline, ali to policija još nije potvrdila. Napadač u dosjeu ima niz krađa, razbojništava, provala, prisile, nedozvoljenog držanja oružja.