BiH
0

Upis prvačića u OŠ "Grbavica II" Sarajevo traje do 30. aprila

Upis djece u prvi razred osnovne škole "Grbavica II" vrši se u prostorijama škole je počeo 1. aprila i traje do 30. aprila 2015. godine kao i u periodu od 17. augusta 2015. do 31. augusta 2015. godine, svakim radnim danom od 09:30 do 14:00 sati, osim subote i nedjelje.

U partnerskom odnosu roditelja i nastavnika učenike se vode stručnim i pedagoškim djelovanjem u svijet znanja, vještina i kreativnosti. Sve što je potrebno za kvalitetno obrazovanje i praktičnu primjenu stečenog znanja obezbijeđeno je u prostorijama škole. Škola raspolaže kvalitetnim stručnim kadrom koji se stalno usavršava, otvorena je za svu djecu i pruža im jednaka prava i mogućnosti obrazovanja, saopćeno je iz osnovne škole "Grbavica II"

Uvjeti pod kojima se odvija rad u školi su izuzetno povoljni, škola je moderno uređena, posjeduje tehnički opremljenje učionice i primjenjuje nove nastavne tehnologije usmjerene na svakog pojedinca. Kvalitetom rada, postignutim rezultatima, podizanjem kvaliteta i efikasnosti nastavnog procesa, radionicama za učenike i roditelje, projektnom nastavom, kao i prihvatanjem novih prijedloga i ideja za poboljšanje uvjeta rada, škola se nastoji približiti moderno organizovanim školama.

J. U. osnovna škola "Grbavica II" Sarajevo pruža usluge produženog boravka. U produženom boravku kao posebnom segmentu odgojno-obrazovnog rada nude organiziran program u cilju potpunog psihofizičkog razvoja djeteta, ravnomjernu raspoređenost odmora i učenja, relaksaciju i igru poslije nastave, zdravu prehranu učenika organiziranu u vlastitoj kuhinji, izradu domaće zadaće, učenje stranih jezika, sportske aktivnosti, kreativne radionice (likovno, muzika i ples), stalnu komunikaciju, praćenje rada, aktivnosti i razvoja učenika kao i pedagoško-psihološko djelovanje.