od 21. do 28. jula
31

Uskoro počinje Prvi Bosnia Nomad Fest: Bjelašnica će ugostiti digitalne nomade iz cijelog svijeta

S. Š.
Od 21. do 28. jula, Olimpijski centar Bjelašnica u saradnji sa Nomad Trailom će ugostiti ditalne nomade iz cijelog svijeta te organizovati prvi digitalni nomad fest u Bosni I Hercegovini.

"OC Bjelašnica podržava razvoj digitalnih nomada i cilj nam je upravo da mi budemo nova destinacija koja će digitalnim nomadima predstaviti kako Bjelašnicu tako I cijelu Bosnu i Hercegovinu kao novu destinaciju za digitalne nomade i istaknuti jedinstvenu privlačnost Bjelašnice kao destinacije za ravnotežu između poslovnog i privatnog života", saopćili su nam iz OC Bjelašnica.

Bosnia Nomad Fest je jedinstvena konferencija koja nudi bogat program koji uključuje:

● Inspirativna predavanja i praktične radionice: Učenje od lidera industrije i međunarodnih stručnjaka o temama kao što su digitalna tehnologija, marketing, automatizacija, poslovni i lični razvoj i način života digitalnih nomada.

● Takmičenja u predstavljanju startupa: Predstavljanje poslovne ideje i dobijanje povratnih informacija i mentorstva od iskusnih preduzetnika o tome kako najbolje iskoristiti prilike koje pruža tržište digitalnih nomada.

● Mogućnosti umrežavanja: Upoznavanje grupe međunarodnih digitalnih nomada koji posjećuju Bosnu i Hercegovinu, povezivanje i saradnja sa kolegama poduzetnicima, radnicima na daljinu i lokalnim preduzećima.

● Društveni događaji i izleti: Istraživanje zadivljujućih pejzaža i kulturnih znamenitosti Bosne i Hercegovine, od vođenih pješačenja kroz zadivljujuće planine do posjeta istorijskim lokalitetima.

Digitalni nomadizam je brzo rastući globalni pokret, a Bosna i Hercegovina je spremna da postane vrhunska destinacija za ove vješte i avanturističke pojedince.

Nomad Trail, organizator Bosnia Nomad Festa, posvećen je izgradnji temelja za projekte sa ekonomskim i društvenim uticajem na lokalnom nivou.

"Zamišljamo budućnost u kojoj radnici na daljinu postaju aktivni učesnici u lokalnim zajednicama koje posjećuju, njegujući kulturnu razmjenu i transfer znanja", saopćili su nam iz Nomad Traila.

Bosnia Nomad Fest pozdravlja digitalne nomade, preduzetnike, freelancere i sve one koji su zainteresovani za istraživanje novih načina rada i života. Lokalni stanovnici su posebno ohrabreni da prisustvuju, uz besplatan pristup putem ovog linka- registrujte se

Za više informacija o Bosnia Nomad Festu, uključujući registraciju i kompletan program, posjetite našu web stranicu https://nomad-trail.com/bosnia-nomad-fest