Uz bogat kulturno-umjetnički sadržaj posjetioci Historijskog muzeja BiH uživali i u zdravoj hrani
Članice kulinarske sekcije vrijedno su radile u petak kako bi pripremile raznolika jela, kolač i prirodne sokove koje su izložili i prodali posjetiocima. Cilj je bio promovirati zdravu ishranu.
"Bilo nam je lijepo. Pripremali smo naša jela dva sata. U ponudi je bila pileća salata sa šampinjonima i s vrlo malo majoneze kako bi bila zdravija, salata od bulgura sa paradajzom, peršunom, feta sirom i maslinovim uljem, te bruskete od francuskog hljeba s bijelim lukom, maslinovim uljem i paradajzom. Mušterije su bile veoma zadovoljne", rekla nam je Sabaha Trlo, voditeljica Kulinarske sekcije u Centru za zdravo starenje Novo Sarajevo.
Posjetioci su mogli kupiti i kolač od trešanja, te sok od trešanja. Sve što su napravile to su i prodale, te su vrlo zadovoljne.
"Mi kuhamo svakog petka i imamo mjesečni budžet koji je ograničen tako da će nam ovaj novac dobro doći za Centar i našu sekciju. Bilo ovo je lijepo iskustvo gdje smo upoznale mnogo dobrih ljudi. Umorne smo, ali zadovoljne", kazala je Sabaha.
Vrata većine muzeja u Sarajevu bit će otvorena do iza ponoći, a za sve posjetioce ulaz je besplatan.