Sukob privatnika
25

Uz jaku policijsku podršku izvršitelji ušli u banjalučki kafić "Balkon" nakon 20 godina sudskog spora

F. H.
Foto: Capital.ba
Foto: Capital.ba
Izvršitelji u Banjoj Luci su uz asistenciju policije i tehničkih lica jutros preuzeli ugostiteljski objekat Balkon u korist kompanije Malbašić,a nakon više od 20 godina sudskog spora.

Radi se o ugostiteljskom objektu na tri etaže sa površinom od 360 kvadrata, a za čije vlasništvo su se već više od 20 godina borili kompanija Krajina Borac u vlasništvu i Zorana Milakovića i kompanija Malbašić čiji je vlasnik Veselko Malbašić.

Zanimljivo je da je već 2017. godine ovaj objekt jednom izuzet uz pratnju policije, ali tada u korist kompanije Krajina Borac, ali je nakon toga Vrhovni sud RS-a poništio ranije presude i donio konačnu presudu u korist Malbašića.

Zoran Milaković je dok je izvršenje vršeno prijetio da će se zapaliti, poručujući da nije zakonito.

“Republika Srpska je prodala taj poslovni prostor kao svoj, nakon privatizacije i ja sam bio kupac, nakon privatizacije. Malbašić je ovaj prostor kupio fiktivnim ugovorom i za njega nije isplatio nijedne marke. Ovo je otimanje imovine Republike Srpske od strane Malbašić kompanije i “Borac” Travnik”, rekao je Milaković za CAPITAL.

Andrej Došenović, pravni zastupnik kompanije “Malbašić” kaže da je ovo završni čin i da se nada da će u kratkom roku sve preuzeti, kazao je da je osam ili devet presuda bilo u korist kompanije Malbašić.