Od 22 sata
65

ViK za večeras najavio redukcije vode u velikom dijelu Sarajeva, a sutra na Bjelašnici i Igmanu

N. Ž.
Ilustracija (Foto: Shutterstock/Klix.ba)
Ilustracija (Foto: Shutterstock/Klix.ba)
KJKP Vodovod i Kanalizacije objavilo je da će u velikom dijelu Sarajeva večeras od 22 sata doći do prekida vodosnabdijevanja, a da od sutra isto čeka građane koji žive na planinama Bjelašnica i Igman.

Kako su objavili iz ViK-a, redukcije od 22 sata čekaju osam naselja i dijelove dva naselja.

"Zbog povećane potrošnje vode iz zone rezervoara Igman do prekida snabdijevanja vodom doći će od 22:00 do 05:30 sati u naseljima Osjek, Lužani, Sokolović kolonija, Stup, Stupsko brdo, Bojnik, Doglodi, Azići, dijelu naselja Nedžarići i Dobroševići", saopštili su iz ViK-a.

Također, objavili su i da redukcije čekaju i građane koji žive na planinama Bjelašnica i Igman.

"Obavještavamo cijenjene potrošače da će u ponedjeljak (09.09.2024.) od 11 do 18 sati doći do prekida vodosnabdjevanja na području Igmana i Bjelašnice, a u cilju osiguranja dovoljnih količina vode za potrebe potrošača sa navedenog područja. Kako smo ranije obavještvali, usljed ekstremno visokih temperatura i povećane potrošnje vode, te zbog enormno smanjene izdašnosti vrela, nismo u mogućnosti osigurati kontinuirano 24-satno vodosnabdjevanje u zoni vodosnabdijevanja Igmana i Bjelašnice", saopšteno je iz ovog javnog preduzeća.