Podaci FHMZ-a
64

Vikend donosi sunce i stabilne vremenske prilike, temperatura na jugu zemlje i do 24 stepena

V. K.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Na području Bosne i Hercegovine tokom dana vikenda, ali i početkom naredne sedmice, očekuju se stabilnije vremenske prilike uz obilje sunčanih intervala.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas će u Bosni preovladavati niska oblačnost prijepodne. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je i magla. Sunčanije u drugom dijelu dana.

U Hercegovini će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Više oblačnosti prije podne na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11 stepeni, na jugu zemlje do 15. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20, na jugu zemlje do 24 stepena celzija.

U nedjelju će pretežno biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle i niske oblačnosti. Vjetar slab, većinom zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10 stepeni celzija, na jugu zemlje do 14. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24.

Slične vremenske prilike očekuju nas i početkom naredne sedmice.

U ponedjeljak u Bosni se očekuje prolazno naoblačenje prije podne. Lokalno može pasti malo kiše. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19, na jugu zemlje do 24 stepena.