Banja Luka
18

Višković: Utvrđen dnevni red sutrašnje sjednice vlada Federacije BiH i RS-a

I. M.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković saopštio je da je utvrđen dnevni red zajedničke sjednice vlade Republike Srpske i Federacije BiH.

Višković je kazao da će ovoj sjednici biti riječi o pitanjima važnim za oba entiteta s ciljem deblokade projekata i poboljšanja kvaliteta života stanovnika.

"Riječ je o raspodjeli sredstava od putarina, kadrovskim rješenjima u Elektroprenosu, zaštiti domaće proizvodnje, zabrani izvoza oblovine i drugim zajedničkim projektima", naveo je Višković za Srnu.

On je rekao da je važno razgovarati jer se dijalogom dolazi do rješenja i realizacije projekata važnih za stanovnike RS-a i FBiH, te dodao da je i u proteklom periodu insistirao na održavanju sjednice, ali da nije došlo do realizacije.

"Mislim da bi u narednom periodu trebali bar jednom u šest mjeseci da imamo sjednice dvije vlade. Ima mnogo pitanja koja su od interesa za građane jednog i drugog entiteta. Kada se dvije vlade usaglase oko jednog pitanja, onda bi Vijeće ministara trebalo samo da realizuje dogovoreno", rekao je.

On je dodao da je cilj da se na sjednici postigne dogovor koji će važiti u narednom periodu, odnosno da se ne blokiraju projekti koji su u fazi dogovora ili realizacije.

Sjednica vlada Federacije BiH i Republike Srspke bit će održana sutra u Banjoj Luci u 13 sati.