Nakon 9 godina
59

Vlada kantona izabrala v.d. direktora Turističke zajednice ZDK

E. M.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Jasmin Šarić je novi v.d. direktor Turističke zajednice Zeničko-dobojskog kantona koja će nakon devet godina ponovo biti u funkciji.

Na današnjoj sjednici Vlade Zeničko-dobojskog kantona jednoglasnom odlukom za v.d. direktora Turističke zajednice izabran je Jasmin Šarić koji će u narednom periodu imati zadatak da pripremi sve akte za uspostavljanje institucije ove oblasti koja je prestala s radom 2015. godine.

“Želimo da naše turističke potencijale stavimo u funkciju jer naš kanton uistinu ima ogromne turističke potencijale za koje smatramo da nisu iskorišteni u dovoljnoj mjeri i ovo je jedan od važnijih iskoraka u pravcu da turizam u našem kantonu dobije na značaju”, kazao je premijer ZDK Nezir Pivić.

Na danas održanoj sjedinici Vlade ZDK usvojene su i odluke koje se tiču poticaja za otkup mlijeka u iznosu od 1,5 miliona KM, ali i odluka o dodjeli dodatnih sredstava za Osnovnu školu “9. septembar” u Medakovu kod Tešnja.

“Ranije ove godine smo izdvojili 600.000 KM, a danas smo donijeli odluku o odobravanju dodatnih sredstava, kako bi ova škola bila spremna da dočeka učenike u narednoj školskoj godini”, dodao je Pivić.

Naveo je da je delegacija Vlade nedavno posjetila gradilište navedene škole, čija je izgradnja započeta 2020. godine, a vrijednost projekta je 2,5 miliona KM, od čega je Zeničko-dobojski kanton izdvojio 1,5 miliona, a Općina Tešanj milion KM.