Malo je reći "krindž"
308

Za ne povjerovati: SNSD tvrdi da SAD izvještajem o zaduženju RS-a skreće pažnju s atentata na Trumpa

M. G.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Poslanik SNSD-a u NSRS-u Srđan Mazalica, vjerovali ili ne, optužio je američkog ambasadora u BiH Michaela Murphyja da izvještajem o zaduženju entiteta RS "pokušava skrenuti pažnju sa nedavnog atentata na bivšeg predsjednika SAD-a i aktuelnog predsjedničkog kandidata, Donalda Trumpa".
Mazalica je, u izjavi koja bi se najbolje mogla opisati rječju "krindž" rekao da Murphy, dok se tobože brine o korupciji u Federaciji BiH i budžetu RS, zanemaruje haos koji vlada u SAD-u u predizborno vrijeme".

"Zaslužuju li građani SAD-a da im ne pucaju na bivšeg predsjednika i aktuelnog predsjedničkog kandidata?", upitao je Mazalica, naglašavajući kako je "zanimljivo da o tome niko ništa nije čuo od Murphyja".

"Očigledno pokušava da skrene pažnju sa toga da su u SAD-u pucali na bivšeg i, po svemu sudeći, budućeg predsjednika, a da on kao ambasador, kao ni njegovi bošnjački prijatelji, nisu našli za shodno da se oglase o tom pitanju, za razliku od svih ostalih zvaničnika širom Evrope i civilizovanog svijeta," tvrdi Mazalica.

Nedeljko Elek, SNSD-ov direktor kompanije "Sarajevo gas" Istočno Sarajevo također je pokušao "biti duhovit".

"SAD - dug 18,5 biliona dolara, što je po stanovniku 58,437 dolara. Da mi vama pošaljemo Zoru Vidović da vam malo sredi finansije?Jbt kakvi kreteni?!", napisao je Elek na X-u.

Podsjećamo, Ambasada SAD-a u Bosni i Hercegovini oglasila se na društvenim mrežama na temu zaduživanja entiteta Republike Srpske.

"U posljednjih 18 mjeseci, Vlada RS-a je samo na Banjalučkoj berzi pozajmila više od 1,1 milijardu KM, značajna suma koja ne uključuje komercijalne zajmove čiji uslovi nisu dostupni za javnost", stoji u objavi Ambasade SAD-a.