Pripremite zalihe
76

Zbog strujnog udara na Bačevu neće biti vode u većem dijelu Sarajeva

A. Ku.
Foto: Klix.ba/Klix.ba
Foto: Klix.ba/Klix.ba
Zbog strujnog udara na Bačevu doći će do prekida vodosnabdijevanja vodom u određenim naseljima u Kantonu Sarajevo.

Kako je navedeno iz Vodovoda i kanalizacije (ViK) do prekida snabdijevanja vodom doći će u naseljima Čengić Vila, Grbavica, Hrasno, Malta, Socijalno, Pofalići, Koševsko brdo, Ciglane, Velešići, Vratnik i Podhrastovi, zatim Kovači, Logavina, Safvet-bega Bašagića, Karpuzova, Breka, Panjina kula, Nahorevo i Grdonj.

Iz ViK-a su za Klix.ba kazali da se normalizacija vodosnabdijevanja očekuje u naredna dva sata.

"Zbog strujnog udara došlo je do prekida rada pumpi u dva bunara na Bačevu zbog čega je došlo do prekida snabdijevanja vodom u dijelu grada. Ekipe su na terenu i vrše popravak radova", kažu nam iz ViK-a.

Dodaju da je usljed ekstremnih suša došlo do smanjenja nivoa vode u bunarima što opterećava rad pumpi i samim tim dovodi do problema u snabdijevanju vodom.

Osim toga, u okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema izvodit će se radovi na popravkama kvarova, kao i druge intervencije na vodovodnoj mreži u Kantonu Sarajevo, zbog čega može doći do prekida snabdijevanja vodom.

Radi se o ulicama: Maršala Tita, Sarači, Hamdije Kreševljakovića, Gornja Jošanica, Menjak, Hajrudina Šabanije, Želimira Vidovića Kelija, Porodice Hasagić, Ugorsko, Safeta Zajke, Brezanska, Porodice Prašović, Luja Pastera, Voje Dimitrijevića, Kunovska, Briješće brdo, Balibegovica, Terzibašina, Igman-Malo polje i Bjelašnica-Babin do.